Σπιτικά Σουβλάκια κοτόπουλο με τζατζίκι παντζαριού

 



 

Υλικά
Για τη μαρινάδα

1 κιλό κοτόπουλο στήθος η μπούτι, κομμένο σε κυβάκια

1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες

1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες

2 κουτ. γλυκού μέλι

3 κουτ. γλυκού ξίδι

Χυμός από ένα λεμόνι

100 ml Ελαιόλαδο

Λίγη ρίγανη

Αλάτι-Πιπέρι

Για το τζατζίκι

500 γραμμ. στραγγιστό Γιαούρτι

4 Παντζάρια βρασμένα

3-4 κουτ. σούπας Ελαιόλαδο

1 σκελίδα Σκόρδο, λιωμένη

Γαρνιτούρα

2-3 ντομάτες σε φέτες

4-5 λαδόπιτες

 

 

Σε ένα ταψάκι με νερό, βάζετε καλαμάκια μπαμπού και τα βρέχετε για 30 λεπτά. Σε ένα μπόλ ρίχνετε όλα τα υλικά της μαρινάδας, ανακατεύετε, σκεπάζετε και αφήνετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3-4 ώρες. Στη συνέχεια περνάτε τα κομμάτια του κοτόπουλου στα καλαμάκια και ψήνετε σε ένα σχαροτήγανο μέχρι να πάρουν ροδοκόκκινο χρώμα απ’ όλες τις μεριές. Βάζετε τα σουβλάκια σε ένα ταψί με λαδόκολλά και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς στον αέρα για 15 με 20 λεπτά.

Για να κάνετε το τζατζίκι, τρίβετε στην χονδρή πλευρά του τρίφτη το παντζάρι.

Σε ένα μπολ ρίχνετε το γιαούρτι, το παντζάρι, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε.

Σερβίρετε τα σουβλάκια με λαδόπιτες, ντομάτα και το τζατζίκι

Σχόλια