Τάρτα με μανιτάρια και γραβιέρα


Υλικά 

1 συσκευασία Ζύμη Κουρού

300 γραμμ. μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες

500 γραμμ. γραβιέρα, τριμμένη

1 αβγό

115 ml. κρέμα γάλακτος

½ φλιτζάνι φρυγανιά, τριμμένη

200 γραμμ. βούτυρο

ελαιόλαδο

αλάτι-πιπέρι


Βγάζετε το ένα φύλλο Ζύμη κουρού από την κατάψυξη και αφήνετε να 

ξεπαγώσει σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στη 

συνέχεια ανοίγετε το φύλο σε μια βουτυρωμένη φόρμα τάρτας 

διαμέτρου 26-28 εκ., σηκώνοντας τη ώστε να καλύψει μέχρι τη μέση τα 

τοιχώματα του σκεύους. Στη συνέχεια με ένα μαχαίρι καθαρίζετε τις 

άκρες που περισσεύουν.

Τρυπήστε την βάση της τάρτας με ένα πιρούνι και τοποθετείστε την 

φόρμα στο ψυγείο για 20 λεπτά, για να μη «μαζέψει» στο ψήσιμο.

Στη συνέχεια ετοιμάζετε τη γέμιση, ζεσταίνετε λίγο βούτυρο μαζί με 

ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σοτάρετε τα μανιτάρια 

ελαφρώς και ρίχνετε αλάτι και πιπέρι. Κρατήστε λίγη γραβιέρα, σχεδόν 

½ φλιτζάνι και ανακατέψτε την υπόλοιπη γραβιέρα  με το αβγό και την 

κρέμα γάλακτος.

Βγάζετε την τάρτα από το ψυγείο και την πασπαλίζετε με φρυγανιά 

τριμμένη στην βάση της, στρώνετε το μείγμα με την γραβιέρα και από 

επάνω, στρώνετε τα  μανιτάρια και πασπαλίζετε με το υπόλοιπο ½ 

φλιτζάνι γραβιέρα.

Ψήνετε την τάρτα για περίπου 35-40 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο 

στους 170 βαθμούς στον αέρα, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει. 

Αφήνετε να κρυώσει και σερβίρετε.   

Σχόλια