Μακάλο με κεφτέδες και Τυρί κρέμα (Φλώρινα)

 



 

Υλικά

800 γραμμ. κιμά μοσχαρίσιο
500 γραμμ. κιμά χοιρινό
2 κρεμμύδια ξηρά, αλεσμένα  
3 φέτες ψωμί μπαγιάτικο, μουλιασμένο σε νερό

5 κουτ. σούπας φρέσκο Δυόσμο, ψιλοκομμένο

2 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
2 αβγά
1 κουτ. σούπας μηλόξυδο
Ελαιόλαδο  

Αλάτι- Πιπέρι

Για την σάλτσα

400 γραμμ. Τυρί κρέμα

1 σκελίδα σκόρδο
4 κουτ. σούπας αλεύρι
800
ml.  ζωμό λαχανικών
μπούκοβο

Για να κάνετε τους κεφτέδες, ρίχνετε σε ένα μεγάλο μπόλ, τους κιμάδες, το κρεμμύδι, το ψωμί στραγγισμένο, τον δυόσμο, τον μαϊντανό, τα αβγά, το ξύδι, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και αναμιγνύετε καλά όλα τα υλικά. Κλείνετε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το τοποθετείτε για τουλάχιστον 45 λεπτά στο ψυγείο. Βρέχετε τα χέρια σας και πλάθετε σε κεφτέδες. Τα αραδιάζετε λίγα – λίγα στο τηγάνι με ελαιόλαδο και τα τηγανίζετε, γυρνώντας τα ώστε να ψηθούν και από τις δύο μεριές. Τηγανίζετε για 2 λεπτά την κάθε μεριά,  ώστε να γίνουν σκούρα καφέ και τα αδειάζετε σε μια πιατέλα με χαρτί κουζίνας ώστε να φύγουν τα πολλά λάδια. Σε ένα βαθύ σκεύος ρίχνετε ελαιόλαδο και σοτάρετε το σκόρδο σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να μαραθεί. Κατόπιν ρίχνετε το αλεύρι και ανακατεύετε μέχρι να αποκτήσει χρυσαφί χρώμα. Στη συνέχεια προσθέτετε τον ζωμό και ανακατεύετε με προσοχή ώστε να μην σβολιάσει. Όταν αρχίζει να πήζει η σάλτσα προσθέτετε μέσα το τυρί κρέμα και ανακατεύετε. Στο τέλος προσθέστε τους κεφτέδες. Αφήνετε τη σάλτσα να βράσει μαζί με τους κεφτέδες και πασπαλίζετε με μπούκοβο. Σερβίρετε με φρυγανισμένο ψωμί.

Σχόλια