Αρακάς λαδερός κοκκινιστός με μελιτζάνα


 Υλικά

500 γραμμ. αρακά 

1 κρεμμύδι ξηρό, ψιλοκομμένο

4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας

2 μελιτζάνες, κομμένες σε τέταρτα

2 πατάτες, κομμένες σε τέταρτα

2 καρότα, χοντροκομμένα

2 κουτ. σούπας μουστάρδα

4-5 ντομάτες, τριμμένες

1/2 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο

2 κουτ. σούπας δυόσμο, ψιλοκομμένο

ελαιόλαδο

Αλάτι-πιπέρι


Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε, τα κρεμμύδια μέχρι να μαραθούν. Στην 

συνέχεια προσθέτετε τον πελτέ ντομάτας και συνεχίζετε το ψήσιμο. 

Προσθέτετε τις μελιτζάνες, τις πατάτες, τα καρότα, τον αρακά, αλάτι, 

πιπέρι και ανακατεύετε. Κατόπιν ρίχνετε, την μουστάρδα, την τριμμένη 

ντομάτα και καυτό νερό, τόσο ώστε να σκεπάσει μέχρι τη μέση τα υλικά

και σιγοβράζετε για περίπου 25-30 λεπτά.  

Στην συνέχεια, προσθέτετε τον άνηθο και τον δυόσμο.

Βράζετε για 8-10 λεπτά περίπου σε μέτρια φωτιά. Σερβίρετε με 

ελαιόλαδο και φέτα.

Σχόλια