Πένες με πέστο λιαστής ντομάτας

 



 

ΥΛΙΚΑ

500 γραμμ. Πένες

2 σκελίδες σκόρδο

1 ½  φλιτζ. τσαγιού φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού

140 γραμμ. λιαστές ντομάτες σε βαζάκι με λάδι
50 γραμμ. Κουκουνάρι, καβουρντισμένο
250 ml ελαιόλαδο
150 γραμμ. παρμεζάνα, τριμμένη
αλάτι- πιπέρι 

 

Βάζετε στο μπλέντερ το ελαιόλαδο, το σκόρδο, τον βασιλικό, τις λιαστές ντομάτες, το κουκουνάρι και χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Στο τέλος προσθέτετε την τριμμένη παρμεζάνα, αλάτι,

πιπέρι και συνεχίζετε το χτύπημα ίσα - ίσα να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Καλό είναι να μην χτυπήσετε για πολύ ώρα το μείγμα. Στην συνέχεια ρίχνετε το μείγμα σε μια μπασίνα. Βράζετε τα ζυμαρικά σε άφθονο νερό με αλάτι, τόσο που να κρατάνε (al dente) και τα σουρώνετε, αφού κρατήσετε ένα φλιτζάνι από το νερό που βράσατε τα ζυμαρικά. Ρίχνετε τις καυτές πέννες μέσα στη σάλτσα πέστο και ανακατεύετε, προσθέτετε το νερό από τα ζυμαρικά για πιο ρευστή σάλτσα και σερβίρετε αμέσως με τριμμένη παρμεζάνα.

 


Σχόλια