Τορτίγια γλυκιά, με πραλίνα και ινδική καρύδα

 


Υλικά

2 τορτίγιες μεγάλες

4 κουτ. σούπας Πραλίνα φουντουκιού

2 κουτ. σούπας Ινδική καρύδα, τριμμένη

2 Μπανάνες, κομμένες σε φέτες

4 κουτ. σούπας Ζάχαρη

1/2 κουτ. σούπας Κανέλα, σκόνη

3-4 κουτ σούπας βούτυρο

 

Βάζετε σε ένα πάγκο την τορτίγια, την χαράζετε χωρίς να κόψετε την τορτίγια, σχηματίζοντας ένα σταυρό και κόβετε την μια ακτίνα. Στη συνέχεια βάζετε σε κάθε κομμάτι που έχει σχηματιστεί με το χάραγμα που έχουμε κάνει, τα υλικά. Στη μια μεριά βάζετε τις φέτες μπανάνας, στη δίπλα την πραλίνα, δίπλα την καρύδα, και στην τελευταία μεριά βάζετε ξανά πραλίνα. Διπλώνετε τις μεριές, με την φορά των δεικτών του ρολογιού έτσι ώστε να καλυφθούν όλα τα υλικά και το αποτέλεσμα να είναι μια τριγωνική γεμιστή τορτίγια. Σε ένα τηγάνι ρίχνετε το βούτυρο και ψήνετε την τορτίγια για 1-2 λεπτά από την κάθε μεριά μέχρι να ροδίσει και από τις δύο μεριές. Στο τέλος σε ένα βαθύ πιάτο, ανακατεύετε την ζάχαρη με την κανέλα και περνάτε την τορτίγια μέσα στο μείγμα ώστε να παναριστεί .Καλή απόλαυση.

 

 

 

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου