MAC ‘N’ CHEESE με τυρί κρέμα

 



 

Υλικά

500 γραμμ. Κοφτό μακαρονάκι

400 γραμμ. Τυρί κρέμα

100 γραμμ. βούτυρο

70 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

500 ml. πλήρες γάλα, χλιαρό

200 γραμμ. τυρί τσένταρ , τριμμένο

200 γραμμ. Γκουντα τριμμένο

1 κουτ. γλυκού Καπνιστή πάπρικα

Για την κρούστα

1 ½ φλιτζάνι Μπαγιάτικο ψωμί, τριμμένο

1 κουτ. Σούπας Σκόρδο σκόνη

200 γραμμ. Τυρί κεφαλοτύρι, τριμμένο

Αλάτι- πιπέρι

 

 

Βράζετε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για 2 λεπτά λιγότερο, από ότι γράφει το πακέτο, γιατί το ψήσιμο θα συνεχιστεί και στο φούρνο. Στη συνέχεια στραγγίζετε τα ζυμαρικά, τα τοποθετείτε σε ένα μπόλ, ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύετε.

Λιώνετε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία. Προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε με το σύρμα. Το μείγμα θα πρέπει να μοιάζει με ρευστή άμμο. Ρίχνετε σιγά-σιγά το γάλα και ανακατεύετε συνεχώς, μέχρι να πήξει. Στη συνέχεια προσθέτετε, τα τυριά, αλάτι, πιπέρι και την καπνιστή πάπρικα και ανακατεύετε μέχρι να λιώσουν τα τυριά. Προσθέτετε τα ζυμαρικά και ανακατεύετε. Για να κάνετε το μείγμα της κρούστας, σε ένα μπόλ ανακατεύετε όλα τα υλικά. Σε ένα ταψί ρίχνετε τα ζυμαρικά και πασπαλίζετε με το ψωμί. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα, για 30 λεπτά.

 

Σχόλια