Τάρτα με Μήλα και κράμπλ από τριμμένο μπισκότο

 



 

Υλικά

1 συσκευασία Ζύμη Κουρού 

Για τη γέμιση

6 Μήλα, ψιλοκομμένα

1 φλιτζάνι. ζάχαρη

½  κουτ. τσαγιού αλάτι

1  κουτ. τσαγιού κανέλα

½  κουτ. τσαγιού  μοσχοκάρυδο

2  κουτ. σούπας αλεύρι

Για το κράμπλ

250 γραμμ. τριμμένο μπισκότο, τύπου digestive

4 κουτ. σούπας βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

1 κουτ. τσαγιού κανέλα

100 γραμμ. καρύδια τριμμένα

Για το σερβίρισμα

Ζάχαρη άχνη και κανέλα

 

Βγάζετε το ένα φύλλο Ζύμη κουρού από την κατάψυξη και αφήνετε να ξεπαγώσει σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στη συνέχεια ανοίγετε το φύλο σε μια βουτυρωμένη φόρμα τάρτας διαμέτρου 26-28 εκ., σηκώνοντας τη ώστε να καλύψει μέχρι τη μέση τα τοιχώματα του σκεύους. Σε ένα μπολ ανακατεύετε τη ζάχαρη, το αλάτι, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο. Καθαρίζετε και κόβετε μικρά κομματάκια τα μήλα ή τα περνάτε από το μούλτι για πολύ λίγο. Τα ρίχνετε σε ένα τηγάνι μαζί με το μείγμα μυρωδικών και ψήνετε μέχρι να χάσουν τα πολλά υγρά. Προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε μέχρι να χυλώσει το μείγμα. Αφήνετε να κρυώσει και απλώνετε στην τάρτα. Για να κάνετε το κράμπλ, σε άλλο μπόλ ανακατεύετε το τριμμένο μπισκότο, τη μια κουταλιά βούτυρο, την κανέλα, τα καρύδια και τα ρίχνετε πάνω από τα μήλα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 170 βαθμούς για 35-40 λεπτά περίπου, έως ότου η τάρτα και το κράμπλ να πάρουν χρώμα χρυσαφί. Βγάζετε από το φούρνο, αφήνετε να κρυώσει και σερβίρετε, πασπαλίζοντας με άχνη ζάχαρη και κανέλα.

Σχόλια