Στεφάνι σφολιάτας με τυρί και γαλοπούλα

 



 

Υλικά

1 πακέτο φύλλο σφολιάτας  

8 φέτες γαλοπούλα

150 γραμμ. τυρί γκούντα, τριμμένο

Για τη σάλτσα

1 ξηρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 κουτ. γλυκού πάστα ντομάτας

1 ντομάτα, τριμμένη

2 κουτ. σούπας βασιλικό, ψιλοκομμένο

3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

½ φλιτζάνι χλιαρό νερό

1 κρόκο αβγού για το άλειμμα

Σουσάμι για το πασπάλισμα

Αλάτι-πιπέρι

 

Για να κάνετε τη σάλτσα, σοτάρετε το κρεμμύδι σε λίγο ελαιόλαδο. Στη συνέχεια προσθέτετε την πάστα ντομάτας και μόλις ψηθεί ελαφρώς, ρίχνετε την τριμμένη ντομάτα , το νερό, αλάτι, πιπέρι και βράζετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να συμπυκνωθεί αρκετά η σάλτσα. Στο τέλος ρίχνετε και τον βασιλικό.

Ανοίγετε την κρύα σφολιάτα και με ένα μαχαίρι πίτσας, κόβετε παραλληλόγραμμες λωρίδες κατά μήκος της σφολιάτας στα 2/3 της επιφάνειάς της. Στο άκοπο 1/3 της επιφάνειας της σφολιάτας, απλώνετε ομοιόμορφα τη σάλτσα ντομάτας και το τριμμένο τυρί. Συνεχίζετε βάζοντας από πάνω τις φέτες γαλοπούλας και άλλη μια στρώση γκούντα. Κατόπιν τυλίγετε σε ρολό και ενώνετε τις δυο άκρες με λίγο νερό, ώστε να σχηματιστεί ένα στεφάνι. Σε ένα ταψί βάζετε λαδόκολλα και τοποθετείτε το στεφάνι, ενώ αλείφετε με χτυπημένο κρόκο αβγού με νερό. Πασπαλίζετε με γκούντα, σουσάμι και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς, για 30-40 λεπτά.

Σχόλια