Σούπα βελουτέ με πατάτα, πράσο και τσιπς μπέικον

 



 

Υλικά  

1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 πράσο, σε ροδέλες

500 γραμμ. πατάτες, κομμένες σε καρέ

2 κουτ. σούπας αλεύρι

1½ λίτρο ζωμό

2 κουτ. σούπας  βούτυρο

6 φέτες μπέικον

4 φέτες ψωμί

1 κουτ. γλυκού σκόρδο σκόνη

Αλάτι-πιπέρι

ελαιόλαδο

 

 

Για να κάνετε τα κρουτόνς, κόβετε τις φέτες του τοστ, σε μικρά ζαράκια και τα ανακατεύετε με ελαιόλαδο, αλάτι και το σκόρδο, τα

απλώνετε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 5-10 λεπτά στους 170 βαθμούς. Για να κάνετε τα τσιπς μπέικον, βάζετε σε ένα ταψί με λαδόκολλα το μπέικον και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα για 10-15 λεπτά μέχρι να γίνει τραγανό. Στην συνέχεια το κόβετε με το μαχαίρι σε μικρά κομμάτια.

Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε ελαιόλαδο και σοτάρετε το

κρεμμύδι και το πράσο  μέχρι να μαραθούν και πριν πάρουν χρώμα ρίχνετε τις πατάτες.

Ανακατεύετε για 2-3 λεπτά και ρίχνετε το αλεύρι. Μόλις πάρουν χρώμα οι πατάτες, ρίχνετε  το ζωμό και προσθέτετε αλάτι, πιπέρι.

Αφού μαλακώσουν οι πατάτες μετά από 20 λεπτά περίπου, χτυπήστε  τα υλικά σε ένα μπλέντερ. Βάζετε ξανά τη σούπα στην κατσαρόλα, προσθέτετε βούτυρο, αφήνετε να πάρει μια βράση για 2-3 λεπτά και σερβίρετε με κρουτόν , σταγόνες ελαιόλαδο και τσιπς μπέικον.

Σχόλια