Τάρτα Σοκολάτας με πιπέρι

 



 

Υλικά

Για την βάση

350 γραμμ. μπισκότα τύπου digestive

115 γραμμ. Βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

1 κουτ. Σούπας εκχύλισμα βανίλιας

Λίγο αλάτι

Για τη γκανάζ

600 γραμμ. κρέμα γάλακτος 35%

600 γραμμ. Κουβερτούρα

3/4 κουτ. Σούπας πιπέρι καγιέν

Για το σερβίρισμα

Φουντούκια σπασμένα και καβουρντισμένα

 

 

Σε έναν πολυκόφτη, ρίχνετε τα μπισκότα, το βούτυρο, το αλάτι και την βανίλια. Χτυπήστε ώστε να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα και το

απλώνετε στη βάση μιας φόρμας 26 εκ. 

Για να κάνετε την γκανάζ, ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος και την ρίχνετε στην κουβερτούρα. Ανακατεύετε καλά μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και να ομογενοποιηθεί το μείγμα προσθέτοντας και το πιπέρι. Στη συνέχεια ρίχνετε την γκανάζ πάνω στη βάση και βάζετε για 1 ώρα στο ψυγείο. Πασπαλίζετε με τα φουντούκια και πιπέρι.

 

Σχόλια