Βίδες με πικάντικη κόκκινη σάλτσα και ελιές



Υλικά

500 γραμμ. Βίδες

1 κρεμμύδι ξηρό, ψιλοκομμένο

1 πράσο, ψιλοκομμένο

1 πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο

100 γραμμ. Ελιές, σε φέτες

½ φλιτζ. Λευκό κρασί

2 κουτ. σούπας πάστα ντομάτας

4 ώριμες ντομάτες, τριμμένες

1 κουτ. σούπας ζάχαρη

150 γραμμ. Τριμμένη παρμεζάνα

Ελαιόλαδο

Ρίγανη-θυμάρι

Αλάτι-πιπέρι

 

Βράζετε σε αλατισμένο νερό τα ζυμαρικά 1-2 λεπτά λιγότερο από τα λεπτά που αναγράφονται στην συσκευασία. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σοτάρετε το κρεμμύδι, μαζί με το πράσο, το τσίλι και το σκόρδο. Αφού μαραθούν προσθέτετε τις ελιές και σβήνετε με το κρασί, αφού εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνετε την πάστα ντομάτας και αφού ψηθεί καλά, ρίχνετε και την τριμμένη ντομάτα. Στη συνέχεια προσθέτετε την ζάχαρη, την ρίγανη, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι. Χαμηλώνετε την θερμοκρασία και βράζετε για 25-30  λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Τέλος προσθέτετε τα ζυμαρικά μέσα στη σάλτσα και βράζετε για 1-2 λεπτά. Σερβίρετε σε βαθύ πιάτο με τριμμένη παρμεζάνα.

 

 

 


Σχόλια