Μοσχαρίσια φιλετίνια με πουρέ πατάτας και σάλτσα κρασιού

 



 

Υλικά

1 κιλό φιλέτο μοσχαρίσιο, κομμάτι

για τον πουρέ

1 κιλό πατάτες

300 γραμμ. Βούτυρο, παγωμένο σε κομμάτια

200 ml. Γάλα χλιαρό

για την σάλτσα

200 ml. κόκκινο κρασί
200 ml. ζωμό λαχανικών
1 ξηρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ

80 γραμμ. Βούτυρο

ελαιόλαδο
αλάτι -πιπέρι

           

Βράζετε τις πατάτες με τη φλούδα τους μέχρι να μαλακώσουν σε αλατισμένο νερό, περίπου 40-45 λεπτά. Ξεφλουδίζετε τις πατάτες αφού κρυώσουν και τις αλέθετε στο μύλο του πουρέ. Ρίχνετε τον πουρέ σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Με μια σπάτουλα ανακατεύετε συνεχώς να φύγει η υγρασία. Προσθέτετε το παγωμένο βούτυρο. Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα, προσθέτετε το γάλα. Ρίχνετε αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε. Στη συνέχεια, κόβετε το κρέας σε ψιλές φέτες και χτυπήστε με ένα μπάτι, ρίχνετε στις φέτες αλάτι και πιπέρι. Κατόπιν ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και ψήνετε από 1-2 λεπτά την κάθε πλευρά.

Για να κάνετε τη σάλτσα, σε ένα τηγάνι σοτάρετε το κρεμμύδι με λίγο ελαιόλαδο και μία κουταλιά βούτυρο μέχρι να μαραθεί. Στη συνέχεια ρίχνετε το κρασί και βράζετε σε δυνατή φωτιά μέχρι να μείνει η μισή ποσότητα. Προσθέτετέ τον ζωμό και βράζετε για 5 λεπτά ακόμη. Σε ένα μπολάκι με λίγο κρύο νερό διαλύετε το κορν φλάουρ, προσθέτετε στη σάλτσα και ανακατεύετε μέχρι να πήξει, στο τέλος ρίχνετε το βούτυρο και ανακατεύετε. Σερβίρετε τα φιλετίνια με τον πουρέ και την σάλτσα κρασιού.

Σχόλια