Αφράτα Μουστοκούλουρα


 


 

Υλικά

340 γραμμ. πετιμέζι

120 ml. ελαιόλαδο

120 ml. ηλιέλαιο  

240 ml.   χυμό πορτοκάλι

100 γραμμ. ζάχαρη 

2 κουτ. Σούπας κονιάκ  

850 γραμμ. Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 κουτ. γλυκού σόδα μαγειρική

1 κουτ. Σούπας κανέλα   

1/2 κουτ. γλυκού τριμμένο γαρίφαλο

1/2 κουτ. γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο

Λίγο αλάτι

Σουσάμι

 

Σε ένα μεγάλο μπόλ ρίχνετε το ελαιόλαδο, το ηλιέλαιο, τον χυμό πορτοκαλιού, το πετιμέζι, την ζάχαρη, το κονιάκ και ανακατεύετε με το σύρμα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Κατόπιν, ρίχνετε, την σόδα, την κανέλα, το γαρίφαλο, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και ανακατεύετε πολύ καλά, μέχρι να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους. Στη συνέχεια, ρίχνετε λίγο λίγο το αλεύρι και ανακατεύετε μέχρι αν αφομοιωθεί καλά, μέχρι το αποτέλεσμα να είναι μια μαλακή ζύμη που να κολλάει στο χέρι. Την αφήνετε 30 λεπτά να ξεκουραστεί. Στη συνέχεια   παίρνετε λίγη ζύμη στο χέρι, αν κολλάει λαδώνετε τα χέρια σας  και πλάθετε σε κορδόνια, τυλίγετε σε κυκλάκια η ότι σχήμα θέλετε και τοποθετείτε σε ταψί με λαδόκολλα, πασπαλίζετε με σουσάμι και ψήνετε στον αέρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 20 λεπτά.

 

Σχόλια