Κοτόπουλο αρωματικό με πατάτες στον φούρνο

 



 

 

Υλικά

1 ολόκληρο μαύρο κοτόπουλο, κομμένο στα 8

1 ½ κιλό Πατάτες, κομμένες σε τέταρτα

Για τη μαρινάδα

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο

2 κουτ. σούπας ρίγανη ξερή

3 κουτ. Σούπας μουστάρδα

2 κουτ. Σούπας μέλι

Χυμό από 2 λεμόνια 

1 ματσάκι φρέσκο θυμάρι

Αλάτι-πιπέρι

 

Πασπαλίστε το κοτόπουλο με αλάτι και πιπέρι. Στη συνέχεια, για να κάνετε τη μαρινάδα, σε ένα μούλτι χτυπήστε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, την ρίγανη με την μουστάρδα, το μέλι και το χυμό λεμονιού. Ρίχνετε το μείγμα μουστάρδας μέσα σε ένα μεγάλο μπόλ, προσθέστε μέσα τις κομμένες πατάτες, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε καλά ώστε να καλυφθούν οι πατάτες με το μείγμα. Αδειάζετε σε ένα ταψί τις πατάτες. Τοποθετείτε το κοτόπουλο επάνω στις πατάτες και αλείφετε με το μείγμα μουστάρδας που περίσσεψε από τις πατάτες. (Αν βάλετε το κοτόπουλο μέσα στην μαρινάδα για κάποιες ώρες θα γίνει ακόμη πιο νόστιμο). Προσθέτετε στο ταψί νερό, σχεδόν μέχρι τη μέση, περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο, απλώνετε το θυμάρι και σκεπάζετε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς σε αέρα για 1 ώρα και στους 200 βαθμούς για περίπου 20-30 λεπτά ακόμη μέχρι να ροδίσει.

Σχόλια