Μους σοκολάτα

 



 

Υλικά

270 γραμμ. Κουβερτούρα ΙΟΝ, σε κομμάτια

150 γραμμ. Βούτυρο αγελάδας

200 ml. Κρέμα γάλακτος

6 αβγά

180 γραμμ. Ζάχαρη

Αλάτι

Για το σερβίρισμα

Άχνη ζάχαρη

Ξύσμα Κουβερτούρας ΙΟΝ

Δυόσμος φρέσκος

 

Λιώνετε την σοκολάτα και το βούτυρο σε μπεν μαρί. Όταν λιώσει,  αποσύρετε από τη φωτιά και ανακατεύετε και την κρέμα γάλακτος.

Σε μια κουζινομηχανή χτυπάτε στην δυνατή ταχύτητα τα αβγά με τη ζάχαρη. Μόλις αφρατέψουν τα αβγά, ρίχνετε το μείγμα σοκολάτας και ανακατεύετε  σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί η μους. Μοιράζετε το μείγμα σε μπόλ.

Αφήνετε να παγώσει για 2 ώρες στο ψυγείο και γαρνίρετε με ξύσμα σοκολάτας, άχνη ζάχαρη και δυόσμο.

 

Σχόλια