Σαλάτα με τόνο, ελιές, πορτοκάλι και σάλτσα μουστάρδας

 



 

Υλικά

80 γραμμ. Tuna Pocket Trata Καπνιστός

½  πορτοκάλι

1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο

1 κουτ. σούπας άνηθο, ψιλοκομμένο

1 φλιτζάνι μαρούλι, κομμένο σε χοντρά κομμάτια

½  ντομάτα, κομμένη σε φέτες

¼  πιπεριά κόκκινη, ψιλοκομμένη

1 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο

5 μαύρες ελιές, χωρίς τα κουκούτσια

5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

1 κουτ. σούπας μουστάρδα

1 κουτ. σούπας λεμόνι
¼  κουτ. τσαγιού πιπέρι καγιέν

αλάτι

γαρνιτούρα

«φιλετάκια» πορτοκαλιού, φυλλαράκια δυόσμου

 

 

 

 

 

 

Καθαρίζετε το πορτοκάλι από τις φλούδες τις ίνες, τα κουκούτσια, βγάζετε τα «φιλετάκια» και τα βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ.

Τοποθετείτε το κρεμμυδάκι στο μπολ με τα φιλέτα πορτοκαλιού, προσθέτετε τον τόνο, τον άνηθο, το μαρούλι, την ντομάτα, την πιπεριά, τον μαϊντανό, τις ελιές, το πιπέρι και το αλάτι. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύετε την μουστάρδα, το λεμόνι, το ελαιόλαδο και περιχύνετε την σαλάτα. Ανακατεύετε την σαλάτα και  σερβίρετε αμέσως σε ένα μπόλ, βάζοντας επάνω στην κορυφή «φιλετάκια» πορτοκαλιού και φυλλαράκια δυόσμου. 

Σχόλια