BROWNIES ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ

 



 

Υλικά 

400 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα, σε κομμάτια

250 γραμμ. βούτυρο

200 γραμμ. Ζάχαρη

4  αβγά

Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

100 γραμμ. καρύδια

180 γραμμ. αλεύρι

3 κουτ. σούπας κακάο σκόνη

Λίγο αλάτι

Για το σερβίρισμα

Λιωμένη λευκή κουβερτούρα

Παγωτό καϊμάκι

 

Λιώστε την σοκολάτα σε μπαιν μαρί μαζί με το βούτυρο, ανακατεύοντας συνεχώς. Μόλις λιώσει η σοκολάτα, αποσύρετε από τη φωτιά. Στη συνέχεια ρίχνετε σε ένα μπολ τα αβγά και προσθέτετε τη ζάχαρη και το αλάτι. Ανακατέψτε με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Προσθέτετε στο μείγμα με τα αβγά την λιωμένη σοκολάτα, το ξύσμα πορτοκαλιού, τα καρύδια, το αλεύρι μαζί με το κακάο και ανακατεύετε απαλά με μια σπάτουλα σιλικόνης. Σε ένα πυρέξ, απλώνετε μια λαδόκολλα, βουτυρώνετε, απλώνετε σκόνη κακάο και ρίχνετε το μείγμα. Στρώστε το καλά και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα στους 180 βαθμούς για περίπου 30-35 λεπτά. Δεν πρέπει να παραψηθεί γιατί δεν θα είναι ζουμερό μέσα. Μόλις ψηθεί και πέσει η θερμοκρασία ελαφρώς, με ένα κουτάλι κάνετε κορδόνια με την λευκή λιωμένη κουβερτούρα κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε με παγωτό.

 

Σχόλια