Μπανάνα Bread με ψωμί του τοστ

 



 

Υλικά

4 ώριμες μπανάνες,  κομμένες σε λεπτές φέτες

6-7 φέτες ψωμί του τοστ χωρίς κόρα

1 κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη

3 αβγά

2-3 κουτ. σούπας γάλα

3-4 κουτ. Σούπας βούτυρο

Για το σερβίρισμα

κανέλα σε σκόνη και ζάχαρη 

 

Σε ένα τηγάνι, λιώνετε το βούτυρο και προσθέτετε τις φέτες μπανάνας και πολτοποιήστε ελαφρά. Προσθέτετε την ζάχαρη και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αποσύρετε από την φωτιά και αφήνετε στην άκρη. Σε ένα μπόλ ανακατέψτε τα αβγά με το γάλα και αφήνετε στην άκρη. Με ένα πλάστη πιέστε τις φέτες του τόστ, ώστε να λεπτύνουν, ρίξτε 2 κουταλιές της σούπας λιωμένη μπανάνα στη μέση κάθε φέτας ψωμιού. Με ένα πινέλο απλώστε το μείγμα αβγού στις άκρες.  Διπλώστε και σφραγίστε για να κάνετε ένα ρολό.

Με μία τσιμπίδα, βουτήξτε τα ρολάκια στο μείγμα αβγών και στην συνέχεια, περάστε τα από ένα τηγάνι στο οποίο έχετε λιώσει βούτυρο.

Τηγανίζετε τα ρολά μέχρι να ροδίσουν όλες οι πλευρές και τέλος περνάτε από ζάχαρη- κανέλα. Σερβίρετέ όσο είναι ζεστά.

 

 

Σχόλια