Πικάντικα σνάκς με κοτόπουλο ψωμί του τόστ και τυρί

 



 

Υλικά

8 φέτες ψωμί του τόστ οκτάσπορο

1 φλιτζ. μαγειρεμένο και τριμμένο κοτόπουλο

1 φλιτζ. πατάτα βρασμένη και τριμμένη

1/2 φλιτζ. τριμμένο τυρί, γκούντα

1 φλιτζ. κρεμμύδι ξηρό, ψιλοκομμένο

1/2 φλιτζ. φρέσκο ​​κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο

1 κόκκινη πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη

1 κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν

1 κουτ. σούπας κόκκινη σάλτσα γλυκό τσίλι

2 κουτ. σούπας τυρί κρέμα

αλάτι

Για επικάλυψη

2 κουτ. σούπας αλευρι γοχ

6 κουτ. σούπας νερό

Σουσάμι

 

 

 

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο και μαραίνετε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και την τσίλι πιπεριά.  Στην συνέχεια προσθέτετε το κοτόπουλο, το πιπέρι καγιέν και αλάτι. Μαγειρεύετε για 3 με 4 λεπτά και αποσύρετε από τη φωτιά.

Ρίχνετε το μείγμα κοτόπουλου σε ένα μεγάλο μπολ και στη συνέχεια προσθέστε την τριμμένη πατάτα, το τριμμένο τυρί, την σάλτσα τσίλι και το τυρί κρέμα. Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί και αφήνετε στην άκρη.

Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι με το νερό.

Απλώστε στις φέτες ψωμιού μια κουταλιά της σούπας από το μείγμα κοτόπουλου ομοιόμορφα σε κάθε φέτα. Περιχύστε μία κουταλιά της σούπας από το μείγμα με το αλεύρι και πασπαλίστε με λίγο σουσάμι. Επαναλάβετε αυτό με όλες τις φέτες ψωμιού.

Ζεσταίνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο και  ψήστε τις φέτες ψωμιού με τη γέμιση κοτόπουλου προς τα κάτω. Μαγειρέψτε για 3 έως 4 λεπτά και στη συνέχεια αναποδογυρίστε τις φέτες ώστε να ψηθούν οι φέτες ψωμιού και από την άλλη μεριά.  

Αφαιρέστε από το τηγάνι  κόψτε στη μέση και σερβίρετε ζεστό με σάλτσα τσίλι.

Σχόλια