Τυρολουκουμάδες με φέτα και σάλτσα ρακή

 



 

Υλικά 

2 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 ½  φλιτζάνι κρύα μπίρα  

1 κουτ. τσαγιού μπέικιν πάουντερ

400 γραμμ. Φέτα, τριμμένη

Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Αλάτι-πιπέρι

Για την σάλτσα ρακή

1 σφηνάκι ρακή

1 κουτ. σούπας μουστάρδα

1 κουτ. σούπας φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο

1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

200 γραμμ. Τυρί Γκούντα, τριμμένο

Ελαιόλαδο

Για το γαρνιρισμα

2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

 

 

Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, την μπύρα, το μπέικιν και αφήνετε το μείγμα για μισή ώρα στο ψυγείο. Τρίβετε με τα χέρια σας τη φέτα, ρίχνετε στο χυλό και ανακατεύετε. Με ένα κουτάλι παίρνετε από το χυλό και ρίχνετε μέσα στο τηγάνι. Τηγανίζετε τους λουκουμάδες σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν. Τους τοποθετείτε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας πριν τους σερβίρετε με την σάλτσα ρακή.

Για να κάνετε τη σάλτσα ρακή, ρίχνετε την μουστάρδα σε ένα μπόλ μαζί με την ρακή και ανακατεύετε. Στη συνέχεια, ρίχνετε την μουστάρδα μέσα σε ένα σκεύος, προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, το τυρί γκούντα, τον βασιλικό κι αφήνετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει. Γαρνίρετε με φρέσκο κρεμμυδάκι.

 

Σχόλια