Πρασινη Σαλάτα με κοτομπουκιές, αβοκάντο, σέλερι και βινεγκρετ μελιού

 



 

 

ΥΛΙΚΑ  

1 συσκευασία Κοτομπουκιές

½  ματσάκι ρόκα

4 φύλλα μαρούλι σγουρό, κόκκινο

½  Ματσάκι Μαΐντανός, ψιλοκομμένο

1 πράσινο μήλο, σε φέτες

½ αβοκάντο, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε φέτες

2 μπαστούνια σέλερι, ψιλοκομμένα

2 κουτ. σούπας φουντούκια

Αλάτι-πιπέρι

για την σάλτσα

½  φλιτζάνι ελαιόλαδο  

2 κουτ. σούπας μέλι

2 κουτ. σούπας μουστάρδα

1 κουτ. σούπας χυμό λεμόνι

1 κουτ. τσαγιού αλάτι

γαρνιτούρα

φλοίδες παρμεζάνας

 

 

Ψήνετε τις κοτομπουκιές σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Πλένετε τα φυλλώδη λαχανικά και τα αφήνετε να στραγγίσουν. Στη συνέχεια, τα κόβετε σε ένα μπόλ με τα χέρια και προσθέτετε τον μαιντανό, το μήλο, το αβοκάντο, το σέλερι, τα φουντούκια και ανακατεύετε.

Σε ένα μπολ ανακατεύετε το ελαιόλαδο, το μέλι, τη μουστάρδα, το χυμό λεμόνι και το αλάτι. Περιχύνετε με τη σάλτσα τη σαλάτα, ανακατεύετε και σερβίρετε με τις κοτομπουκιές και τις φλοίδες παρμεζάνας.

 

 

 

 

Σχόλια