Κεφτεδάκια με χωριάτικες Τραγανές Πατάτες

 



 

Υλικά

400 γραμμ. κιμάς μοσχαρίσιος

400 γραμμ. κιμάς χοιρινός 

170 γραμμ. τριμμένη φρυγανία 

2 κρεμμύδια ξερά, αλεσμένα

½ κουτ. τσαγιού τζιντζερ, σκόνη

½ κουτ. Τσαγιου μοσχοκάρυδο, σκόνη

½ φλιτζάνι μαιντανό, ψιλοκομμένο

5 κουτ. σούπας δυόσμος φρέσκος, ψιλοκομμένο

2 αβγά

6 πατάτες μεγάλες

Αλάτι-πιπέρι

Καπνιστή πάπρικα

Ελαιόλαδο

 

Για να κάνετε τα κεφτεδάκια, ρίχνετε σε ένα μεγάλο μπόλ, τους κιμάδες, το κρεμμύδι, την φρυγανιά, το τζίντζερ, τον δυόσμο, το μοσχοκάρυδο, τους κρόκους των αβγών, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και αναμιγνύετε καλά όλα τα υλικά. Χτυπήστε τα ασπράδια σε μαρέγκα, διπλώνοντάς την προσεκτικά μέσα στον κιμά, με απαλές κινήσεις. Κλείνετε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το τοποθετείτε για τουλάχιστον 45 λεπτά στο ψυγείο. Βρέχετε τα χέρια σας και πλάθετε σε μικρά μπαλάκια. Τα αραδιάζετε λίγα – λίγα στο τηγάνι με το λάδι και τα τηγανίζετε, γυρνώντας τα ώστε να ψηθούν και από τις δύο μεριές. Τηγανίζετε για 2 λεπτά την κάθε μεριά,  ώστε να γίνουν σκούρα καφέ και τα αδειάζετε σε μια πιατέλα με χαρτί κουζίνας ώστε να φύγουν τα πολλά λάδια. Για να κάνετε τις πατάτες, πλένετε πολύ καλά τις πατάτες και τις βράζετε σε μια κατσαρόλα μαζί με τη φλούδα σε αλατισμένο νερό, μέχρι να μαλακώσουν για 45 λεπτά περίπου. Προσοχή να μην παραβράσουν. Τις βγάζετε από την κατσαρόλα και τις αφήνετε να κρυώσουν. Τις κόβετε κυδωνάτες, χωρίς να τις ξεφλουδίσετε.  Ζεσταίνετε σε ένα τηγάνι ελαιόλαδο και τηγανίζετε τις πατάτες. Τις βγάζετε σε πιατέλα με μια τρυπητή κουτάλα με απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να φύγουν τα πολλά λάδια, πασπαλίζετε με χοντρό αλάτι και πάπρικα.

Σχόλια