Πρασόρυζο λεμονάτο


 


Υλικά

400 γραμμ. Πράσα, χοντροκομμένα

2 φλίτζ. Ρύζι Καρολίνα

1 κρεμμύδι ξηρό, ψιλοκομμένο

3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα

3 κουτ. Σούπας Δυόσμο φρέσκο, ψιλοκομμένο

60 ml. λευκό κρασί

1 ½ λίτρο ζωμό λαχανικών

Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι

½ φλίτζ. Ελαιόλαδο

 

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σοτάρετε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο μέχρι να μαραθεί. Στην συνέχεια προσθέτετε τα πράσα, τα φρέσκα κρεμμύδια και το ρύζι. Ανακατεύετε για 1-2 λεπτά και σβήνετε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ μετά από 1-2 λεπτά, προσθέτετε το ζωμό, τον δυόσμο, το ξύσμα λεμονιού, τον χυμό του, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε. Χαμηλώνετε την φωτιά στο μισό, σκεπάζετε με το καπάκι και βράζετε για 20 λεπτά, στα τελευταία 5 λεπτά βγάζετε το καπάκι. Αποσύρετε την κατσαρόλα από την φωτιά και αφήνετε το πρασόρυζο να ξεκουραστεί για 5-6 λεπτά ώστε να τραβήξει τα υγρά του και σερβίρετε με ελαιόλαδο.

 

Σχόλια