Αραβική πίτα με κοτόπουλο και αρωματική σάλτσα pesto γιαουρτιου

 



 

Υλικά

1 φιλέτο κοτόπουλο, κομμένο σε μπαστουνάκια

4 αραβικές πίτες μεγάλες

1 κουτ. τσαγιού τζίντζερ, σε σκόνη

1 κουτ. τσαγιού πιπέρι καγιέν

1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες

½  πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε μπαστουνάκια

½  πιπεριά πράσινη, κομμένη σε μπαστουνάκια

300 γραμμ. τριμμένο τσένταρ

Αλάτι-πιπέρι

Για την σάλτσα pesto γιαουρτιού

300 γραμμ. γιαούρτι στραγγιστό
1 σκελίδα σκόρδο
1  φλίτζ. τσαγιού φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού
250 ml. ελαιόλαδο
50 γραμμ. Κουκουνάρι, καβουρντισμένο
100 γραμμ. παρμεζάνα, τριμμένη

 

 

 

Ρίχνετε το κοτόπουλο σε ένα μπόλ και προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, τζίντζερ, πιπέρι καγιέν, ανακατεύετε και ψήνετε σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, για 4-5 λεπτά περίπου μέχρι να αλλάξει χρώμα. Στη συνέχεια το βγάζετε από το τηγάνι σε ένα πιάτο.

Προσθέτετε τώρα στο τηγάνι λίγο ελαιόλαδο ακόμη, το κρεμμύδι, τις πιπεριές και αφήνετε να ψηθούν ανακατεύοντας. Μόλις μαραθούν τα υλικά, ρίχνετε ξανά μέσα το κοτόπουλο, ανακατεύετε και ψήνετε για 10-15 λεπτά ακόμη, μέχρι να σιγουρευτείτε ότι έχει ψηθεί εσωτερικά το κοτόπουλο. Αποσύρετε από την φωτιά και ρίχνετε το τριμμένο τσένταρ. Για να κάνετε την σάλτσα, κάνετε πρώτα την pesto. Σε ένα πολυκόφτη ρίχνετε τα υλικά εκτός από το γιαούρτι. Ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Στην συνέχεια, προσθέτετε 3 κουταλιές της σούπας από την pesto στο γιαούρτι και ανακατεύετε. Εάν θέλετε να κάνετε πιο έντονη την pesto γιαουρτιού προσθέτετε περισσότερες κουταλιές από την pesto στο γιαούρτι. Ζεσταίνετε σε αντικολλητικό τηγάνι τις αραβικές πίτες για λίγο και από τις δύο πλευρές. Απλώνετε τη σάλτσα πάνω στις πίτες και προσθέτετε το μείγμα με το κοτόπουλο από το τηγάνι. Κλείνετε σε ρολό και απολαμβάνετε.

Σχόλια