Pancakes

 





 

270 ml. γάλα

2 αβγά

60 ml. Ελαιόλαδο

60 γραμμ. ζάχαρη

280 γραμμ. αλεύρι

20 γραμμ. Μπέικιν πάουντερ

1 κ. γλυκού σόδα μαγειρικής

1 βανίλια

αλάτι

Γαρνίρισμα

Πραλίνα, μέλι

ξηρούς καρπούς

 

 

Σε ένα μπολ χτυπήστε με ένα φουέ το αβγό μαζί με το γάλα, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, το αλεύρι, το Μπέικιν πάουντερ και την βανίλια.  Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, λαδώνετε ελαφρώς και με μια κουτάλα ρίχνετε τον χυλό σε μέτρια φωτιά και ψήνετε μέχρι η επιφάνεια της τηγανίτας να γεμίσει με φυσαλίδες που έχουν σκάσει. Γυρίζετε με μία σπάτουλα και ψήνετε για λίγο και από την άλλη μεριά. Ψήνετε όλο τον χυλό. Σερβίρετε τα pancakes μαζί με λίγο μέλι ή πραλίνα και ξηρούς καρπούς.

 

Σχόλια