Κοτόπουλο κατσιατόρε με χυλοπίτες

 


 

Υλικά

1 κοτόπουλο
, κομμένο σε κομμάτια

500 γραμμ. χυλοπίτες

2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

2 πράσινες πιπεριές, ψιλοκομμένες

300 γραμμ. μανιτάρια champignon

100 γραμμ. Ελιές καλαμών, χωρίς κουκούτσι

2 κουτ. σούπας πάστα ντομάτας

1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί

500 γραμμ. Ντομάτες, τριμμένες

3-4 κλωναράκια φρέσκο δεντρολίβανο

3-4 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι

2 δάφνες

½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

1 λίτρο ζωμό

200 γραμμ. αλεύρι

αλάτι-πιπέρι

ελαιόλαδο

Για το σερβίρισμα

200 γραμμ. παρμεζάνα, τριμμένη

Βασιλικό ψιλοκομμένο, φρέσκο

 

Σε ένα πιάτο ρίχνετε το αλεύρι και αλευρώνετε τα κοτόπουλα. Σε ένα τηγάνι ρίχνετε ελαιόλαδο να κάψει και ρίχνετε το κοτόπουλο να ψηθεί ελαφρώς 2-3 λεπτά, από την κάθε πλευρά. Μόλις ροδίσει βγάζετε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο και ρίχνετε στο ίδιο τηγάνι το κρεμμύδι, τις πιπεριές, τα μανιτάρια, τις ελιές και την πάστα ντομάτας.  Μόλις μαραθούν τα λαχανικά, προσθέτετε το κοτόπουλο, σβήνετε με κρασί, ρίχνετε την ντομάτα, το δεντρολίβανο, το θυμάρι, τις δάφνες, τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι. Προσθέτετε τον ζωμό και βράζετε για 40-45 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μαλακώσει το κοτόπουλο. Παράλληλα σε μια άλλη κατσαρόλα βράζετε σε αλατισμένο νερό τις χυλοπίτες για 11-13 λεπτά από το σημείο βρασμού. Σερβίρετε σε ένα πιάτο μαζί με τις χυλοπίτες και την τριμμένη παρμεζάνα, αφού πασπαλίσετε με φύλλα βασιλικού.

Σχόλια