Γλυκά ρολά κανέλλας και σοκολάτας

 



 

Για την Ζύμη

650 γραμμ. αλεύρι

2 φακελάκια μαγιά ( 16 γραμμ. )

230 γραμμ. χλιαρό γάλα

130 γραμμ. ζάχαρη

80 γραμμ. βουτυρο

2 αβγά

1 κουτ. τσαγιού αλάτι

Για την γέμιση κανέλας

220 γραμμ. καστανή ζάχαρη

4  κουτ. σούπας κανέλα

120  γραμμ. βούτυρο λιωμένο

Για την γέμιση σοκολάτας

500 γραμμ. Σταγόνες σοκολάτας

120  γραμμ. βούτυρο λιωμένο

Για την σάλτσα τυριού

120 γραμμ. βούτυρο

220 γραμμ. άχνη

130 γραμμ. τυρί κρέμα

1 κουτ. τσαγιού αλάτι

2 βανίλιες

 

Σε ένα μικρό μπόλ ρίχνετε το χλιαρό γάλα μαζί με την μαγιά και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί. Σε ένα άλλο μπολ μιας κουζινομηχανής, ανακατεύετε με τον γάντζο, τα αβγά με τη ζάχαρη, το αλάτι, το βούτυρο και το αλεύρι. Προσθέτετε το γάλα με τη μαγιά και ζυμώνετε καλά φτιάχνοντας μια ζύμη την οποία αφήνετε σκεπασμένη για 1 ½  ώρα σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί. Όταν έχει φουσκώσει η ζύμη, την ξαναζυμώνετε και την ανοίγετε σε ορθογώνιο φύλλο. Αλείφετε το φύλλο με το βούτυρο και πασπαλίζετε με το μείγμα ζάχαρης - κανέλας σε όλη την επιφάνεια. Αντίστοιχα για να κάνετε τα ρολάκια σοκολάτας, αλείφετε το φύλλο με το βούτυρο και πασπαλίζετε με τις σταγόνες σοκολάτας. Τυλίγετε το φύλλο προσεχτικά σε ρολό και το κόβετε σε κομμάτια 4 εκ. Τοποθετείτε τα ρολάκια σε ένα ταψί με λαδόκολλα, σε απόσταση γιατί φουσκώνουν πολύ και τα αφήνετε  για 30-35 λεπτά. Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Για να κάνετε την σάλτσα, βάζετε σε ένα μίξερ το βούτυρο μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε μέχρι να γίνει μια πηχτή σάλτσα. Όταν ψηθούν τα ρολάκια και καθώς είναι ζεστά τα αλείφετε με τη σάλτσα τυριού.

 

Σχόλια