Μπριός με μέλι

 Υλικά

120 ml. Γάλα, χλιαρό

120 ml. Νερό, χλιαρό

2 κουτ. Σούπας μέλι

1 φακελάκι μαγιά ξηρή

500 γραμμ. Αλεύρι

2 αβγά + 1 κρόκος

1 κουτ. Σούπας ελαιόλαδο

Αλάτι

 

 

Σε ένα μπόλ ρίχνετε το γάλα με το νερό, το μέλι, τη μαγιά, ανακατεύετε και αφήνετε στην άκρη για 20 λεπτά. Χτυπήστε στο μίξερ το αλεύρι μαζί με το αλάτι, τα 2 αβγά και το ελαιόλαδο. Προσθέτετε το μείγμα με τη μαγιά και ανακατεύτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να έχετε ένα ελαστικό ζυμάρι. Τοποθετείστε τη ζύμη σε ένα αλευρωμένο μπόλ, επάνω αλείφετε το ζυμάρι με ελαιόλαδο και αφήνετε για 45 λεπτά μέχρι το ζυμάρι να διπλασιαστεί. Πλάθετε τη ζύμη σε μικρές μπάλες και τοποθετείτε σε ένα ταψί με λαδόκολλά, αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους για να μην κολλήσουν κατά την διάρκεια του ψησίματος. Αφήνετε να διπλασιαστούν για 30 λεπτά. Σε ένα μπολάκι ανακατεύετε τον κρόκο με λίγο νερό και αλείφετε με ένα πινέλο τα ψωμάκια. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 20 λεπτά.

 

 

Σχόλια