Σαλάτα με τόνο, μωβ λάχανο, πράσινο μήλο και γλυκιά σάλτσα σόγιας

 



Υλικά

 

½ μικρό κόκκινο λάχανο, τριμμένο

300 γραμμ. Τόνο σε νερό

150 γραμμ. Καλαμπόκι, βρασμένο

1 πράσινο μήλο, κομμένο σε φέτες

1 πορτοκάλι, κομμένο σε φιλέτα

2-3 κουτ. Σούπας φρέσκο κόλιανδρο, χοντροκομμένο

2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα

Για την σάλτσα

½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

½  φλιτζάνι χυμό Lime

2 κουτ. σούπας ζάχαρη

100 ml. σόγια σος

 

 

Σε ένα μεγάλο μπόλ βάζετε, το λάχανο, τον τόνο, το καλαμπόκι, το μήλο, τα φιλέτα πορτοκαλιού, τον κόλιανδρο, το κρεμμυδάκι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε. Για να κάνετε την σάλτσα, σε ένα  μπολ ρίχνετε το ελαιόλαδο, το χυμό Lime, τη ζάχαρη, τη σόγια και ανακατέψτε. Ρίχνετε την σάλτσα μέσα στο μπόλ με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε.

Σχόλια