Πρασόρυζο με κρόκο Κοζάνης

 







 

Υλικά

400 γραμμ. Πράσα, χοντροκομμένα

2 φλίτζ. Ρύζι Καρολίνα

1 κρεμμύδι ξηρό, ψιλοκομμένο

3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα

60 ml. λευκό κρασί

1 ½ λίτρο ζωμό λαχανικών

0,25 γραμμ. Κρόκο Κοζάνης

Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι

3 κουτ. Σούπας βούτυρο

½ φλίτζ. Ελαιόλαδο

 

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σοτάρετε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο μέχρι να μαραθεί. Στην συνέχεια προσθέτετε τα πράσα, τα φρέσκα κρεμμύδια και το ρύζι. Ανακατεύετε για 1-2 λεπτά και σβήνετε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ μετά από 1-2 λεπτά, προσθέτετε το ζωμό, τον κρόκο Κοζάνης, το ξύσμα λεμονιού, τον χυμό του, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε. Χαμηλώνετε την φωτιά στο μισό, σκεπάζετε με το καπάκι και βράζετε για 19 λεπτά. Βγάζετε την κατσαρόλα από την φωτιά, προσθέτετε το βούτυρο και ανακατεύετε. Αφήνετε το πρασόρυζο να ξεκουραστεί για 5-6 λεπτά ώστε να τραβήξει τα υγρά του και σερβίρετε.

 

Σχόλια