Πένες με σπανάκι και σάλτσα φέτας

 

 


 

Υλικά

500 γραμμ. Πένες

2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

1 κιλό σπανάκι

300 ml. κρέμα γάλακτος

2 κουτ. Σούπας άνηθο

400 γραμμ. Φέτα, θρυμματισμένη σε μεγάλα κομμάτια

100 γραμμ. Φλοίδες γραβιέρας Νάξου

ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι φρεσκοτριμμένο

 

Σε ένα βαθύ τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, σοτάρετε το φρέσκο κρεμμυδάκι, μόλις μαραθεί προσθέτετε το σπανάκι μέχρι να μειωθεί ο όγκος του. Στη συνέχεια ρίχνετε την κρέμα γάλακτος, τον άνηθο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε μέχρι να αρχίζει να δένει η σάλτσα. Μόλις δέσει η σάλτσα, προσθέτετε εκτός φωτιάς την φέτα και ανακατεύετε. Βράζετε τα ζυμαρικά σε άφθονο νερό με αλάτι, τόσο που να κρατάνε (al dente) και σουρώνετε. Ρίχνετε τις καυτές πέννες μέσα στη σάλτσα ανακατεύετε και σερβίρετε με φλοίδες γραβιέρας
.

Σχόλια