Υλικά
Για την ζύμη τάρτας
200 ml νερό
100 ml βούτυρο
100 ml ελαιόλαδο
1/2 κουτ. Γλυκού αλάτι
500 γραμμ. αλεύρι μαλακό
20 γραμμ. baking powder
Για την γέμιση
600 γραμμ. μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες
500 γραμμ. κασέρι, τριμμένο
1 αβγό
230 ml. κρέμα γάλακτος
αλεύρι και βούτυρο για το άλειμμα του ταψιού
αλάτι-πιπέρι
Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το νερό να ζεσταθεί, το βούτυρο και
το ελαιόλαδο. Προσθέτετε αλάτι και το αλεύρι σιγά-σιγά μαζί με το baking
powder.
Με μια ξύλινη κουτάλα ανακατεύετε ώστε να σχηματιστεί μια
ζύμη. Αλείφετε μια ταρτιέρα με βούτυρο και πασπαλίζετε με αλεύρι. Στρώνετε την
ζύμη, τρυπήστε την βάση της ζύμης με ένα πιρούνι και καλύψτε με αντικολλητικό
χαρτί. Γεμίζετε με ξερά όσπρια και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180
βαθμούς, για 15 λεπτά. Αφαιρείτε το χαρτί και συνεχίστε το ψήσιμο για άλλα 15
λεπτά.
Για να κάνετε τη γέμιση, ζεσταίνετε λίγο βούτυρο σε ένα
αντικολλητικό τηγάνι, σοτάρετε τα μανιτάρια ελαφρώς και ρίχνετε αλάτι και
πιπέρι. Κρατήστε λίγο κασέρι
, σχεδόν ½ φλιτζάνι και ανακατέψτε το υπόλοιπο τυρί
με το αβγό και την κρέμα γάλακτος. Στην συνέχεια ρίχνετε το μείγμα με το τυρί
και στρώνετε τα μανιτάρια από πάνω. Πασπαλίζετε με το υπόλοιπο ½ φλιτζάνι τυρί.
Ψήνετε την τάρτα για περίπου 25 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180
βαθμούς, μέχρι να ροδίσει. Αφήνετε να κρυώσει και σερβίρετε.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου