Φαβοκεφτέδες με φάβα Σαντορίνης ( Power bowl )


Υλικά για 30 κεφτεδάκια

250 γραμμ. φάβα Σαντορίνης

50 γραμμ. Σιμιγδάλι ψιλό

1 φλιτζάνι αλεύρι

4 κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

1 κρεμμύδι, λιωμένο

2 κουτ. σούπας φρέσκα φύλλα κόλιανδρου

1 κουτ. σούπας φρέσκος Δυόσμος, ψιλοκομμένος

½  κουτ. γλυκού κύμινο, σκόνη

1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

Αλάτι-πιπέρι

ελαιόλαδο

2 ½  φλιτζάνια Νερό  

Αλεύρι για το αλεύρωμα

για τη σάλτσα ταχίνι

90 γραμμ. ταχίνι

1 σκελίδα σκόρδο

1 κουτ. σούπας μαϊντανό

3 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού

2 κουτ. σούπας  ελαιόλαδο

3  κουτ. σούπας νερό

Αλάτι-πιπέρι

για γαρνιτούρα

2-3 φύλλα μαρούλι σγουρό

½ αγγούρι, σε φέτες

3-4 ραπανάκια, σε φέτες

1 καρότο, σε φλοίδες

2-3 πιπεριές τουρσί

Λίγα Φύλλα κόλιανδρο

μαύρο σουσάμι

 

 

Ξεπλένετε τη φάβα 2-3 φορές με άφθονο νερό. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το νερό και τη φάβα, να βράσει για 20-25 λεπτά σε μέτρια φωτιά, ανακατεύετε ανά διαστήματα. Όταν φουσκώσει η φάβα και εξατμιστεί το νερό η φάβα είναι έτοιμη για την αποσύρετε από την φωτιά. Αν χρειαστεί προσθέστε λίγο ζεστό νερό ακόμη. Με ένα ραβδομπλέντερ λιώνετε τη φάβα. Βάζετε τον πουρέ να κρυώσει και σε ένα μπόλ, προσθέστε το σιμιγδάλι, το αλεύρι, τα κρεμμύδια, τον κόλιανδρο, τον δυόσμο, το κύμινο, το μπέικιν παουντερ, το αλάτι, πιπέρι και ανακατέψτε καλά. Βάλτε το μπολ στο ψυγείο σκεπασμένο με μεμβράνη και αφήστε για 1 ώρα. Στη συνέχεια πλάθετε σε κεφτέδες και ακουμπήστε σε ένα ταψί με αλεύρι. Αλευρώνετε και τηγανίζετε σε καυτό ελαιόλαδο. Όταν ροδοκοκκινίσουν βγάζετε σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Για να κάνετε τη σάλτσα, σε ένα πολυκόφτη ρίξτε όλα τα υλικά. Σε ένα μπόλ βάλτε το μαρούλι σαν βάση, το αγγούρι, τα ραπανάκια, το καρότο και τις πιπεριές τουρσί. Βάλτε από πάνω τους Φαβοκεφτέδες και περιχύνετε με το ταχίνι. Γαρνίρετε με μαύρο σουσάμι και φρέσκο κόλιανδρο. 

Σχόλια