Κουνουπίδι με κοσερβoλιά Πηλίου πράσινη, ο γκραντέν

 




 

Υλικά για 2 άτομα

2 μεγάλα κεφάλια κουνουπίδι

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο,  ψιλοκομμένο

200 γραμμ.  κοσερβολιά Πηλίου, χωρίς κουκούτσια και κομμένα στη μέση

500 γραμμ. κεφαλογραβιέρα Νάξου, τριμμένη

2 κουτ. Σούπας φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο

2 κουτ. Σούπας φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο

Αλάτι-πιπέρι

ελαιόλαδο

 

Κόψτε το κουνουπίδι σε μικρά κομμάτια και βράστε για 6-7 λεπτά σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο και στο τέλος αφού μαραθούν, προσθέτετε και τα κοσερβόλια.  Σε ένα ταψί προσθέστε ελαιόλαδο, το κουνουπίδι και το μείγμα με τα κοσερβόλια, τον μαϊντανό, το θυμάρι και την μίση κεφαλογραβιέρα. Προσθέστε αλάτι, πιπέρι και ανακατέψτε καλά.  Πασπαλίζετε από πάνω και το υπόλοιπο τυρί.  Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 25 -30 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσει. 

Σχόλια