Σαλάτα με μήλα Καστοριάς, grapefruit, dressing μουστάρδας, κάσιους και κοπανιστή

 



Υλικά για 4 άτομα

1 ματσάκι ρόκα

2 φύλα μαρούλι

2-3 ντοματινια, κομμένα στη μέση

2 μήλα Καστοριάς, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε φέτες 

4-5 φιλέτα από grapefruit

2-3 κουτ. σούπας κάσιους, χοντροκομμένα

100 γραμμ. κοπανιστή

Λίγη καπνιστή πάπρικα

αλάτι

ελαιόλαδο

για το dressing

½ κουτ. της σούπας μουστάρδα Dijon

1 κουτ. σούπας μουστάρδα απλή

1 κουτ. σούπας μουστάρδα με σιναπόσπορους

2 καπάκια μηλόξυδο

½  φλιτζάνι Ελαιόλαδο

 

Για να κάνετε το dressing, σε ένα πολυκόφτη ρίχνετε όλα τα υλικά και χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά. Στο τέλος αραιώνετε με λίγο νερό αν χρειαστεί. Σε ένα μεγάλο μπολ, κόβετε τη ρόκα και το μαρούλι χοντροκομμένα με το χέρι, ρίχνετε τα ντοματινια, τα μήλα, τα φιλέτα από το grapefruit, αλάτι, την καπνιστή πάπρικα και τα κάσιους. Ρίχνετε το dressing ανακατεύετε και σερβίρετε σε ένα πιάτο, μαζί με την κοπανιστή. 

 

Σχόλια