Cookie's με αλεύρι ολικής, Σταφίδα Ζακύνθου, μέλι, ταχίνι και καρύδια


Υλικά

370 γραμμ. αλεύρι ολικής άλεσης

3 κουτ. σούπας ταχίνι

2 κουτ. σούπας μέλι

60 ml. ελαιόλαδο

1 κουτ. τσαγιού Μπέικιν πάουντερ

1 αβγό

½ φλιτζάνι μαύρες σταφίδες Ζακύνθου

½ φλιτζάνι καρύδια, ολόκληρα

Ξύσμα από 2 πορτοκάλια και τον χυμό τους

2 βανίλιες

1 κουτ. τσαγιού αλάτι

Σουσάμι για πασπάλισμα 

 

 

Σε ένα κάδο του μίξερ ρίχνετε το χυμό από τα πορτοκάλια μαζί με το ξύσμα τους, το ελαιόλαδο, το μέλι, το ταχίνι, το αβγό και χτυπήστε ώστε να ομογενοποιηθούν. Στη συνέχεια προσθέτετε σιγά- σιγά το αλεύρι, το μπέικιν, τις βανίλιες, το αλάτι και συνεχίζετε το ανακάτεμα στο μίξερ. Στο τέλος στην αργή ταχύτητα του μίξερ ρίχνετε τα καρύδια με τις σταφίδες και ανακατέψτε λίγα λεπτά ακόμα μέχρι να αποκτήσετε ένα σφιχτό μείγμα. Απλώνετε σε ένα ταψί μία λαδόκολλα και βάζετε πάνω το μείγμα, αφού πρώτα το έχετε σχηματίσει σε μπισκότα με την βοήθεια ενός βρεγμένου κουταλιού. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 30 λεπτά στον αέρα.

Tip. Η ζύμη κολλάει στα χέρια, γι αυτό και χρησιμοποιείστε το βρεγμένο κουτάλι. Επίσης  μπορείτε να σχηματίσετε τα μπισκότα αφού πρώτα αλευρώσετε τα χέρια μας, έτσι ώστε να μην κολλάει η ζύμη.

 

Σχόλια