Αλμυρή κολοκυθόπιτα με κρεμμύδια και ανεβατό



Υλικά για 6 άτομα

6-8 χωριάτικα φύλλα κρούστας

1 φλιτζάνι  ελαιόλαδο

4 κολοκυθάκια, κομμένα σε κύβους

4 κρεμμύδια, κομμένα σε ροδέλες

3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο

3 ντομάτες ώριμες και σφιχτές, χωρίς φλούδα και

σπόρους, ψιλοκομμένες   

3 κουτ. σούπας βασιλικό, ψιλοκομμένο

2 λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες

400 γραμμ. ανεβατό, θρυμματισμένο

3 κουτ. Σούπας αλεύρι

2 αβγά

αλάτι -πιπέρι

1 αβγό με λίγο νερό για το άλειμμα

γαρνιτούρα

κόκκους πιπεριού (πράσινο, κόκκινο, μαύρο)

 

Πλένετε και καθαρίζετε τα κολοκυθάκια. Τα βάζετε σε σουρωτήρι, τα αλατίζετε καλά και τα αφήνετε 20 λεπτά να αφυδατωθούν. Τα στεγνώνετε καλά.  Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια με τα κολοκυθάκια μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτετε το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά. Ρίχνετε τις ντομάτες και βράζετε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε το βασιλικό και τις λιαστές ντομάτες. Αφήνετε να κρυώσουν. Προσθέτετε κατόπιν το ανεβατό, το αλεύρι, τα αβγά και ανακατεύετε απαλά. Στρώνετε σε ένα μεγάλο λαδωμένο ταψί 3-4 φύλλα και αλείφετε ανάμεσα με λίγο λάδι. Απλώνετε τη γέμιση. Καλύπτετε με τα υπόλοιπα φύλλα και  αλείφετε πάλι με λάδι. Κλείνετε τις άκρες των φύλλων προς τα μέσα, χαράζετε την πίτα σε κομμάτια και αλείφετε με το αβγό. Ψήνετε την κολοκυθόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει καλά, για περίπου 50 λεπτά. Σερβίρετε σε πιάτο και ρίχνετε τριγύρω κόκκους πιπεριού.

 

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου