Υλικά για 6-8 άτομα
5-6
φρέσκα ροδάκινα Νάουσας, χωρίς την φλούδα και σε φέτες
110
γραμμ. βούτυρο, λιωμένο
130
γραμμ. αλεύρι
400
γραμμ. ζάχαρη
20
γραμμ. μπέικιν πάουντερ
Λίγο
αλάτι
250
ml. γάλα
1
κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
1
κουτ. σούπας Κανέλα, σε σκόνη
1
κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο, σε σκόνη
Για το σερβίρισμα
Παγωτό
βανίλια
Σε
μία μικρή κατσαρόλα λιώστε το βούτυρο και ρίξτε το σε ένα πυρίμαχο σκεύος .
Σε
ένα μπόλ ανακατέψτε το αλεύρι, το 1 φλιτζάνι ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το
αλάτι. Στη συνέχεια προσθέστε το γάλα και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν
τα υλικά. Ρίξτε το μείγμα του μπολ επάνω στο λιωμένο βούτυρο χωρίς να
ανακατέψετε.
Σε
μια κατσαρόλα βάζετε την υπόλοιπη
ζάχαρη, τις φέτες ροδάκινου και το χυμό λεμονιού να βράσει σε υψηλή
θερμοκρασία, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Κατόπιν ρίχνετε
και αυτό το μείγμα στο ταψί χωρίς να ανακατέψετε, επίσης. Πασπαλίστε με κανέλα και μοσχοκάρυδο. Ψήνετε
στους 190 βαθμούς για 40-45 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει η ροδακινόπιτα.
Σερβίρετε σε ένα βαθύ πιάτο με παγωτό βανίλια.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου