Ζεστή ροδακινόπιτα με Ροδάκινα Νάουσας


Υλικά για 6-8 άτομα

5-6 φρέσκα ροδάκινα Νάουσας, χωρίς την φλούδα και σε φέτες

110 γραμμ. βούτυρο, λιωμένο

130 γραμμ. αλεύρι

400 γραμμ. ζάχαρη

20 γραμμ. μπέικιν πάουντερ

Λίγο αλάτι

250 ml. γάλα

1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού

1 κουτ. σούπας Κανέλα, σε σκόνη

1 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο, σε σκόνη 

Για το σερβίρισμα

Παγωτό βανίλια

 

Σε μία μικρή κατσαρόλα λιώστε το βούτυρο και ρίξτε το σε ένα πυρίμαχο σκεύος .

Σε ένα μπόλ ανακατέψτε το αλεύρι, το 1 φλιτζάνι ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.  Στη συνέχεια προσθέστε το  γάλα και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Ρίξτε το μείγμα του μπολ επάνω στο λιωμένο βούτυρο χωρίς να ανακατέψετε. 

Σε μια κατσαρόλα βάζετε την υπόλοιπη  ζάχαρη, τις φέτες ροδάκινου και το χυμό λεμονιού να βράσει σε υψηλή θερμοκρασία, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Κατόπιν ρίχνετε και αυτό το μείγμα στο ταψί χωρίς να ανακατέψετε, επίσης.  Πασπαλίστε με κανέλα και μοσχοκάρυδο. Ψήνετε στους 190 βαθμούς για 40-45 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει η ροδακινόπιτα. Σερβίρετε σε ένα βαθύ πιάτο με παγωτό βανίλια.

Σχόλια