Σφουγγάτο με Μετσοβόνε


Υλικά για 4-5 άτομα

1 κιλό κολοκυθάκια, τριμμένα
2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
2 ξερά κρεμμύδια, τριμμένα
½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

½  ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
½  ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
6  αβγά
250 γραμμ. Μετσοβόνε, τριμμένο  
λίγη φρυγανιά τριμμένη για το ταψί
αλάτι-πιπέρι
ελαιόλαδο 

 

Βάζετε τα τριμμένα κολοκυθάκια σε ένα σουρωτήρι, αλατίζετε, αφήνετε για 10 λεπτά και στύβετε με τα χέρια μέχρι να φύγει το περισσότερο νερό.  
Σε ένα μπόλ προσθέτετε τα κολοκυθάκια, τα κρεμμύδια, το μαϊντανό, τον άνηθο, τον δυόσμο, το Μετσοβόνε και ανακατεύετε πολύ καλά. Σε ένα άλλο μπόλ χτυπήστε τα αβγά και τα ρίχνετε και αυτά στο μείγμα και αναμιγνύετε απαλά. Λαδώνετε ένα ταψί και πασπαλίζετε με τριμμένη φρυγανιά. Ρίχνετε ομοιόμορφα το μείγμα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς  για περίπου 30-40 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσει. 

 

Σχόλια