Μπισκοτόπιτα με Φιστίκι Φθιωτιδας


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ

5 κουτ. σούπας κακάο

300 γραμμ. φιστίκια Φθιωτιδας, χοντροκομμένα
125 γραμμ. βούτυρο
1 φλιτζάνι ζάχαρη

1 ½ φλιτζάνι γάλα
1 φλιτζάνι νερό
6 κουτ. σούπας κορν φλάουερ
2 πακέτα μπισκότα πτι- μπερ
500
ml. φυτική κρέμα
200 γραμμ. τρούφα
 
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε το κακάο, τη ζάχαρη, το κορν φλάουερ, έτσι ώστε η ζάχαρη να σπάσει τους κόκκους από το κακάο και το κορν φλάουερ, για να μην σβολιάσει η κρέμα μας.

Βάζετε σε μια κατσαρόλα το 1 ½ φλιτζάνι γάλα,1 φλιτζάνι νερό το μείγμα του κακάου, το βούτυρο και βράζετε σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα.

Όταν είναι έτοιμη η κρέμα, τραβήξτε την από την φωτιά και μόλις κρυώσει, ρίχνετε το φιστίκι Μεγάρων και τα μπισκότα τα οποία έχετε σπάσει από πριν σε 4 κομμάτια ( άτσαλα ).

Στην συνέχεια, χτυπήστε στο μίξερ την κρέμα να γίνει σαντιγί.
Μόλις χτυπηθεί πολύ καλά, τη στρώνετε κι αυτή στο πυρέξ πάνω από το μείγμα με τα μπισκότα και την κρέμα. Αν θέλετε μπορείτε να πασπαλίσετε και με λίγα φιστίκια Μεγάρων .
Βάζετε στο ψυγείο να παγώσει και να πήξει καλά πριν σερβίρετε.

 

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου