Τιραμισού με ξύγαλο Σητείας


Υλικά για 6-8 άτομα

500  γραμμ.  ξύγαλο Σητείας 

100 γραμμ.  ζάχαρη άχνη

500 ml. φυτική κρέμα γάλακτος, χτυπημένη Σαντιγύ

2 πακέτα μπισκότα σαβαγιάρ

Για το σιρόπι

4 φλιτζάνια νερό, βρασμένο

4 κουτ. σούπας ζάχαρη

4 κουτ. τσαγιού  καφέ εσπρέσο ή στιγμιαίο

1 σφηνάκι μαστίχα λικέρ

Για το πασπάλισμα

4-5 κουτ. σούπας κακάο

 


Χτυπήστε το ξύγαλο με την ζάχαρη άχνη στο μίξερ, μέχρι το μείγμα να γίνει μια ομοιογενής  και αφράτη κρέμα. Προσθέστε στο μπόλ με την κρέμα τυριού την Σαντιγύ ανακατεύοντας απαλά. Παράλληλα σε ένα μπόλ βάζετε τα υλικά για το σιρόπι και αφήνετε να κρυώσει. Σε ένα ταψί στρώστε τα μισά μπισκότα σαβαγιάρ, τα οποία έχετε μουσκέψει πρώτα στο σιρόπι. Απλώνετε τη μισή κρέμα ξύγαλου στα σαβαγιάρ. Βουτήξτε τα υπόλοιπα σαβαγιάρ στο σιρόπι και κάνετε από πάνω άλλη μια στρώση. Καλύπτετε με την υπόλοιπη κρέμα τυριού και αφήνετε στο ψυγείο για δύο ώρες. Λίγο πριν σερβίρετε, πασπαλίζετε με κακάο.

 

Σχόλια