Μοσχαράκι κοκκινιστό με πουρέ από Τσακώνικες μελιτζάνες Λεωνιδίου



ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας, ελιά κομμένη σε
μεγάλα κομμάτια

2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη

1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη

4 ντομάτες, αποφλοιωμένες και κομμένες σε κύβους

1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας

2 σκελίδες σκόρδο

2 δαφνόφυλλα

2 κουτ. σούπας βούτυρο

ελαιόλαδο

Αλάτι-πιπέρι

Για τον πουρέ μελιτζάνας

5 Τσακώνικες μελιτζάνες Λεωνιδίου, τρυπημένες με ένα πιρούνι

700 ml. γάλα, χλιαρό

3 κουτ. σούπας βούτυρο

3 κουτ. σούπας αλεύρι

400 γραμμ. Κασέρι, τριμμένο

½  κουτ. τσαγιού μοσχοκάρυδο, τριμμένο

χυμό από 1 λεμόνι

αλάτι-πιπέρι

γαρνιτούρα

ψητές πράσινες πιπεριές κέρατο και ψητά ντοματίνια, στο φούρνο για 15 λεπτά περίπου, σε αντικολλητικό ταψάκι.

 

Ρίχνετε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο με ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρέας. Προσθέτετε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές και ανακατεύετε για 5 λεπτά περίπου.

Προσθέτετε τον πελτέ, τις ντομάτες και το σκόρδο. Συνεχίζετε το ανακάτεμα και προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, τη δάφνη και νερό μέχρι να σκεπαστεί το κρέας. Χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και βράζετε το κρέας μέχρι να μαλακώσει, για 2 ώρες περίπου σε χαμηλή φωτιά.

Για να φτιάξετε τον πουρέ μελιτζάνας, ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά, μέχρι να μαραθεί η φλούδα τους και να αφυδατωθούν. Τις ξεφλουδίζετε, τις κόβετε σε πολύ μικρά κομματάκια, μέχρι να λιώσουν.

Σε μία κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, λιώνετε το βούτυρο προσθέτετε το αλεύρι και μόλις αρχίζει να γίνετε ένα πηχτό μείγμα, προσθέτετε το ζεστό γάλα, το αλάτι, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και ρίχνετε μέσα τη μελιτζάνα, το κασέρι και ανακατεύετε καλά το μείγμα με μια κουτάλα μέχρι να γίνει ένας ομοιόμορφος πουρές. Σερβίρετε το κρέας επάνω στον πουρέ μελιτζάνας με την σάλτσα του. Τοποθετείτε επάνω πιπεριές ψημένες και ντοματίνια.

Σχόλια