Αυγόφετες με τοματάκια Σαντορίνης


Υλικά για 4 άτομα

4 αβγά 

1 φλιτζάνι γάλα

2 κουτ. Σούπας φρέσκο θυμάρι

Λίγο μοσχοκάρυδο

8 φέτες  μπαγιάτικο ψωμί

100 γραμμ. Βούτυρο

Ελαιόλαδο

Αλάτι-πιπέρι

Για τα τοματάκια Σαντορίνης

2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

2 κουτ. σούπας βούτυρο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο

8-10 τοματάκια Σαντορίνης , κομμένα στη μέση

2-3 κουτ. Σούπας φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα

3-4 κουτ. Σούπας Κρέμα βαλσάμικο ξύδι

Αλάτι -πιπέρι 

  

Σε ένα βαθύ μπολ, χτυπήστε  τα αβγά, το γάλα, το θυμάρι, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι. Ζεσταίνετε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.  Βυθίζετε τις φέτες ψωμιού στο μείγμα αβγών για 10 δευτερόλεπτα από κάθε πλευρά. Ρίξτε στο τηγάνι  βούτυρο, μαζί με ελαιόλαδο και ακουμπήστε επάνω τις φέτες ψωμιού, ψήνετε και από τις δυο μεριές μέχρι να έχετε ένα ροδοκόκκινο χρώμα. Για τα τοματάκια, σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι μαζί με το βούτυρο, σε μέτρια φωτιά.  Προσθέστε το σκόρδο τα τοματάκια, τον βασιλικό, αλάτι,  πιπέρι και μαγειρέψτε έως ότου οι ντομάτες μαραθούν για  10 λεπτά περίπου. Σερβίρετε επάνω στις Αυγόφετες μαζί με βαλσάμικο ξύδι και φρέσκο βασιλικό

Σχόλια