Αγνιόπιτες με Ξυνομυζήθρα Κρήτης και σάλτσα κεράσι


Υλικά για 6-8 άτομα

400 γραμμ. Ξυνομυζήθρα Κρήτης

500 γραμμ. αλεύρι

190 ml. ελαιόλαδο

250 ml νερό

1 σφηνάκι ρακή 

Χυμός από 1 λεμονι

½ κουτ. γλυκού αλάτι

1 κουτ. γλυκού ξηρή μαγιά

Λίγο δυόσμο

Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Για την Σάλτσα κεράσι

500 γραμμ. Κεράσια, χωρίς κουκούτσια

200 γραμμ. ζάχαρη

120 ml. νερό

2 κουτ. σούπας κορν φλάουρ

2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού

 

 

Σε ένα μπολ προσθέτετε το ελαιόλαδο, το νερό, τη ρακή, το λεμόνι, το αλάτι, ανακατεύετε και προσθέτετε και την μαγιά. Στην συνέχεια προσθέτετε σιγά-σιγά το αλεύρι. Ζυμώνετε έτσι ώστε να αποκτήσετε μια πολύ μαλακή ζύμη. Ανακατεύετε τη μυζήθρα με τον δυόσμο και κάνετε μικρές μπαλίτσες. Μετά παίρνετε λίγη ζύμη, την τραβάτε με τα δάχτυλα και κλείνετε στο εσωτερικό της, τη μυζήθρα και πιέζετε ώστε να γίνει επίπεδη.  Απλώνετε τις πίτες σε ταψί με λαδόκολλα και τις τηγανίζετε σε ελαιόλαδο. Βγάζετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να φύγουν τα περιττά λάδια. Σερβίρετε μαζί με σάλτσα κεράσι. Για να κάνετε την σάλτσα κεράσι, βάζετε τα κεράσια σε μία κατσαρόλα μαζί με την ζάχαρη, το λεμόνι, το νερό και βράζετε σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά περίπου. Σε λίγο κρύο νερό διαλύετε το κορν φλάουρ και μόλις αρχίζει να βράζει το μείγμα, το ρίχνετε στην κατσαρόλα. Ανακατεύετε μέχρι να πήξει η σάλτσα.

Σχόλια