Σπανακόρυζο με Ελαιόλαδο Λακωνίας

 

 


 


 

 

Υλικά για 4 άτομα

 

1 κιλό σπανάκι
1 φλιτζάνι ρύζι Καρολίνα
1 πράσο, ψιλοκομμένο
2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι Κρασί λευκό
1/2 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών
1/2 ματσάκι Άνηθο, ψιλοκομμένο
Χυμό και ξύσμα από 1 Λεμόνι
Ελαιόλαδο Λακωνίας

Καθαρίζετε το σπανάκι από τυχόν χαλασμένα μέρη και έπειτα το βάζετε σε μια λεκάνη με νερό μαζί με αλάτι χοντρό και ξίδι, το αφήνετε 30 λεπτά και το ξεπλένεται. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια και το πράσο. Χοντροκόβετε το σπανάκι και το

προσθέτετε στην κατσαρόλα. Συνεχίζετε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά σε δυνατή φωτιά μέχρι να μαραθεί.
Έπειτα, προσθέτετε το ρύζι, ανακατεύετε για 2 λεπτά και προσθέτετε το κρασί, αφού εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτετε τον ζωμό και ανακατεύετε. Αφήνετε το φαγητό σε μέτρια φωτιά να βράσει μέχρι να είναι έτοιμο το ρύζι για 15-20 λεπτά.
Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, το ξύσμα και τον ψιλοκομμένο άνηθο.
Προς το τέλος, προσθέτετε τον χυμό λεμονιού, σβήνετε το φαγητό και σερβίρετε με φρέσκο ελαιόλαδο. 

 

Σχόλια