Αρνάκι Ελασσόνας καρέ με κρούστα μυρωδικών και σάλτσα κρασιού




ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα

1 κιλό αρνίσιο καρέ, με κόκαλο

½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

3  κρεμμύδια, κομμένα σε μέτρια καρέ

3  καρότα, κομμένα σε μέτρια καρέ

300 γραμμ. πατάτες baby

1 φλιτζάνι λευκό κρασί

3 κουτ. σούπας  βούτυρο

2-3 κουτ. σούπας κορν φλαουρ

Λίγο Αλάτι

Για την κρούστα μυρωδικών

6 φέτες ψωμί μπαγιάτικο, τριμμένο

3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο

3 κουτ. σούπας βούτυρο, λιωμένο

3 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο

2 κουτ. σούπας  δενδρολίβανο, ψιλοκομμένο

2 κουτ. σούπας  θυμάρι, ψιλοκομμένο

3-4 κουτ. σούπας μουστάρδα πικάντικη

αλάτι

 

Για να κάνετε την κρούστα μυρωδικών, σε ένα μπολ ανακατεύετε όλα τα υλικά εκτός από τη μουστάρδα. Αλατίζετε το αρνί και το αλείφετε από όλες τις πλευρές με ελαιόλαδο. Τοποθετείτε τα λαχανικά σε ένα ταψί, ρίχνετε ελαιόλαδο αλάτι ,πιπέρι και πάνω τους ακουμπήστε το αρνί, μαζί με το κρασί και προσθέτετε νερό μέχρι την μέση. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς αφού το καλύψετε με ένα κομμάτι λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο. Ψήνετε για περίπου 2 ώρες (μέχρι το κόκαλο να αρχίσει να αποκολλάται από το κρέας). Βγάζετε το κρέας από το φούρνο, αλείφετε με ένα πινέλο το κρέας με τη μουστάρδα και απλώνετε το μείγμα των μυρωδικών. Ψήνετε για 15 λεπτά ακόμη στους 200 βαθμούς χωρίς κάλυμμα, μέχρι η κρούστα να γίνει τραγανή. Αφαιρείτε τα λαχανικά και ότι χυμούς μπορεί να υπάρχουν από το ταψί και τα διατηρείτε χωριστά. Ρίχνετε σε μια κατσαρόλα το ζωμό και δένετε με λίγο κορν φλαουρ. Κόβετε το αρνίσιο καρέ σε φέτες και σερβίρετε με τη σάλτσα κρασιού και τα λαχανικά.

 

 

 

Σχόλια