Χοιρινή κρασοτηγανιά με κεφαλογραβιέρα


Υλικά  για 4 άτομα

1 κιλό χοιρινή ελιά, κομμένη σε κομμάτια

200 γραμμ. κεφαλογραβιέρα, σε μικρά κυβάκια

7 λιαστές ντομάτες, κομμένες στη μέση

1 φλιτζάνι λευκό κρασί

2-3 κουτ. σούπας μουστάρδα

χυμός από 1 λεμόνι 

1 φύλλο δάφνη

1 κουτ. σούπας ρίγανη

2-3 κλωναράκια φρέσκο  θυμάρι

1 κουτ. σούπας μπούκοβο

νερό βρασμένο για το μαγείρεμα

ελαιόλαδο

αλάτι-πιπέρι

για το σερβίρισμα

2-3 κουτ. σούπας φρέσκια ρίγανη

 

 

Ρίχνετε στο κρέας αλάτι και πιπέρι. Σε ένα μεγάλο τηγάνι η μια κατσαρόλα, ζεσταίνετε ελαιόλαδο και σοτάρετε το χοιρινό, μέχρι να ροδοκοκκινίσει  και από τις δύο πλευρές.  Προσθέτετε τη λιαστή ντομάτα και σβήνετε με το κρασί και αφήνετε να εξατμιστεί. Διαλύετε σε ένα μπολάκι τη μουστάρδα με το χυμό λεμονιού και προσθέτετε στο τηγάνι, ανακατεύετε και συνεχίζετε το μαγείρεμα. Προσθέτετε το βρασμένο νερό τόσο, που να καλύπτει σχεδόν το χοιρινό. Ρίχνετε τη δάφνη, τη ρίγανη, το θυμάρι, το μπούκοβο, αλάτι, πιπέρι και σκεπάζετε με το καπάκι. Μαγειρεύετε για 30-40 λεπτά. Τέλος προσθέτετε και την κεφαλογραβιέρα και σιγοβράζετε για  λίγο ακόμα. Κατεβάζετε από τη φωτιά, πασπαλίζετε με φρέσκια ρίγανη και σερβίρετε.

 

Σχόλια