Κολοκυθοκεφτέδες με Φορμαέλα Αράχοβας Παρνασσού

 



 

 

Υλικά για 6-8 άτομα

½ κιλό κολοκυθάκια, τριμμένα

300 γραμμ. Φορμαέλα Αράχοβας Παρνασσού, τριμμένη

1 κρεμμύδι ξερό, χοντροκομμένο

2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα

2 κουτ. σούπας δυόσμο, ψιλοκομμένο

2 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο

2 κουτ. σούπας άνηθο, ψιλοκομμένο

2 αβγά

Αλάτι -πιπέρι

1 φλιτζάνι αλεύρι, που φουσκώνει μόνο του

ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

για τη σάλτσα γιαουρτιού

200 γραμμ. στραγγιστό γιαούρτι

Χυμό από μισό λεμόνι

2-3 φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα

Αλάτι-πιπέρι

 

Βάζετε τα τριμμένα κολοκυθάκια  σε ένα σουρωτήρι, αλατίζετε, αφήνετε για 10 λεπτά και στύβετε με τα χέρια μέχρι να φύγει το περισσότερο νερό.   Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε όλα τα υλικά και ανακατεύετε πολύ καλά. Μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να έχετε ένα αραιό χυλό.  Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο  και αφού κάψει, ρίχνετε λίγο-λίγο το μείγμα με ένα κουτάλι. Τηγανίζετε από κάθε πλευρά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Βγάζετε τους κολοκυθοκεφτέδες σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και σερβίρετε με σάλτσα γιαουρτιού.  Για να κάνετε τη σάλτσα,  ανακατεύετε όλα τα υλικά σε ένα μπόλ. Και σερβίρετε.

 

Σχόλια