Ψαροκροκέτες φούρνου με πατάτες Νάξου


Υλικά για 4 άτομα

1 κιλό ψάρι πέρκα η μπακαλιάρο, φιλέτο

1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

½ κιλό πατάτες Νάξου, βρασμένες για 30 λεπτά, τις ξεφλουδίζετε και τις κόβετε σε ζάρια.

2 φρέσκα κρεμμυδάκια, χοντροκομμένα
4 ασπράδια, χτυπημένα
250 γραμμ. Φρυγανιά τριμμένη

Για την σάλτσα

4 ντομάτες, καθαρισμένες από την φλούδα και τους σπόρους
1 κουτ. σούπας βασιλικό, ψιλοκομμένο
αλάτι-πιπέρι

 

 

Βάζετε τις πατάτες σε ένα μίξερ, το ψάρι ωμό, τα κρεμμυδάκια, το ελαιόλαδο  και τα πολτοποιείτε, ρίχνετε αλάτι, πιπέρι και βάζετε το μείγμα στο ψυγείο για 3 ώρες να σφίξει.

Πλάθετε τις κροκέτες (βουτάτε τα χέρια σας σε ένα μπολ με νερό, για να τις πλάθετε ευκολότερα) και τις περνάτε πρώτα από το ασπράδι και μετά από την φρυγανιά. Τις απλώνετε σε ένα ταψί αντικολλητικό και τις ψήνετε για 20 -25 λεπτά στους 180 βαθμούς. Ρίχνετε τις ντομάτες και τις χτυπάτε στο μίξερ με το ελαιόλαδο, τον βασιλικό, λίγο αλάτι και πιπέρι.
Σερβίρετε τις κροκέτες με τη φρέσκια σάλτσα ντομάτας και γαρνίρετε με σαλάτα.

 

Σχόλια